National Kruger Park Accommodation

Published Jun 13, 21
12 min read

Krugerpark Zuid Afrika Kaart

Geen idee waarom, maar het trok me nooit zo erg. Na een bezoek aan het Krugerpark raad ik iedereen aan om dit op je bucket-list te zetten. Het is zo ontzettend gaaf om met je eigen auto door een park te rijden, dwars door de oogstrelende natuur waar je bijna niemand tegen komt anders dan kuddes olifanten, giraffen, gnoe’s, nijlpaarden, neushoorns, wildebeesten, impala’s, gieren, adelaars en honderden zebra’s en springbokken.

Het is geen doen om alle dieren die hier leven op te noemen. Uiteraard kun je hier de Big 5 spotten, maar ook de Ugly 5 en de Small 5 zoals ze het hier noemen. De reden dat Kruger zo populair is, komt door de goede zichtbaarheid in het park.

Dat komt mede door het feit dat Krugerpark erg weids is. Het uitzicht is perfect. Hluhluwe is bijvoorbeeld veel heuvelachtiger waardoor dieren lastiger te zien zijn. De voornaamste reden dat mensen hier heen gaan is natuurlijk vanwege de Big 5, bestaande uit de olifant, luipaard, leeuw, neushoorn en buffel. De kans om de Big 5 te spotten in het Krugerpark is erg groot.

Safari Reizen Zuid-afrika Kruger Cliffs Is De Beste

🌍 Kruger National Park verkennen: een gids voor bezoekers - 2021Kruger Park vakantie 12 of 15 dagen - Zuid-Afrika Reizen


♥ – leeuwen moet je zelf ook kunnen spotten, maar luipaarden zijn behoorlijk schuw. Die spot je het beste met een gids. Uiteraard is hier veel meer te zien dan alleen de Big 5, hoewel het wel heel gaaf is om deze dieren te spotten. In het Krugerpark vind je verder zebra’s, zwijntjes, giraffen, nijlpaarden, tientallen soorten antilopen, hyena’a, wilde honden, apen, elanden, honderden soorten vogels en ontelbaar veel kleinere dieren.

Zo kun je bij elk kamp kijken of er dieren in de buurt zijn die je kunt spotten. Je kunt ook de app Latest Sightings downloaden. Als je internet hebt op reis kun je live de locatie van bepaalde dieren volgen. ♥ – Om een luipaard te spotten moet je een meenemen.

En terecht, het is een unieke ervaring om met je eigen auto of een georganiseerde safari op zoek te gaan naar de wilde dieren die hier leven. Je kunt op twee manieren het park bezoeken; met een self-drive of een safari. Wij hebben zowel een safari als een self-drive gedaan en we vonden een self-drive leuker.

Zo Spot Je De Big Five In Zuid-afrika - Leeuw, Luipaard, Buffel Olifant En Neushoorn

Maar als je met een eigen (huur)auto door Krugerpark rijdt, je eigen tempo bepaald, gaat en rijdt waar je wil is dat net wat leuker. Daarnaast is Krugerpark misschien wel het beste park in Afrika voor een self-drive. hoeveel dagen voor krugerpark. Er ligt voor honderden kilometers an verharde wegen in het park wat het makkelijk maakt om zelf te rijden.

Nee dat hoeft niet. De wegen in het park zijn goed, ook de onverharde wegen - national kruger park. Wij reden in een Renault Sandero, een grote personenauto. We adviseren wel om een grote personenauto te huren. Niet alleen voor Krugerpark maar in het algemeen. De afstanden zijn groot, je moet soms over onverharde wegen en dat is niet lekker in een Kia Picanto.

De hoofdwegen zijn geasfalteerd waardoor je grote delen van Krugerpark zonder problemen kunt rijden. De kleinere wegen zijn onverharde wegen. Je kunt het park makkelijk in zonder een 4×4. Als het regent worden de onverharde wegen wel lastiger, maar het voordeel van Krugerpark is dat er weinig tot geen steile heuvels zijn.

Krugerpark Zuid Afrika Kaart

Dit is de enige regio waar een 4×4 verplicht is. huur een degelijke auto. Het hoeft geen 4×4 te zijn, maar een Kia Picanto is niet echt comfortabel op onverharde wegen. Kijk daarom altijd of de auto ‘hoog op de banden’ staat. Het is onmogelijk om het hele park te zien in een aantal dagen.

Dat komt neer op een oppervlakte van bijna 20. 000 vierkante meter. Het noorden van het Kruger is een vrij dorre wildernis met ijzerbomen. Er lopen riviertjes die vaak niet meer zijn dan wat zanderige stroompjes. Hier leven naast grote kuddes olifanten en buffels ook diverse soorten antilopen. Het gedeelte boven Punda Maria en Parufi is wellicht het mooiste gebied van het park, aangezien het hier veel regent en er een gigantische variëteit aan flora en fauna is.

In de winter leven hier grote aantallen impala's, zebra's, gnoes, buffels en giraffen. Een aantal van deze dieren vallen ten prooi aan de indrukwekkende leeuwenpopulatie die hier rondstruint. Het zuiden van het park beslaat slechts een vijfde deel van het totale oppervlakte maar omdat het vanuit Johannesburg gemakkelijk is te bereiken, komen hier de meeste bezoekers.

Wat Kost Entree Krugerpark

Naar welk gebied in het Krugerpark je moet reizen, is daarom afhankelijk van de dieren die je graag wil zien! Hierboven lees je al waar de meeste dieren uithangen. Kom je speciaal voor de nijlpaarden? Ga dan in het zuiden van het Krugerpark naar de Hippo Pool, een deel van de Crocodile River waar honderden nijlpaarden hun tijd doorbrengen.

Tenslotte is het noorden van het Krugerpark hét vogelparadijs van Zuid-Afrika. Vooral het gebied tussen Punda Maria Gate en Pafuri is een van de mooiste plekken op de wereld voor verwoede vogelaars. Hier vliegen onder andere vinvoetfuutkoeten, smidsplevieren, zwarte ooievaars en langstaartspreeuwen. Het gebied rond Satara is een goede plek om vogels te spotten, ondanks dat het kamp vrij druk is.

Zowel in als bij het Krugerpark vind je verschillende soorten luxe en budget accommodaties, zoals kampeerplekken, safaritenten, bungalows en luxe lodges. De accommodaties binnen het park liggen in de zogeheten ‘restcamps’ en boek je op de website van South African National Parks. Als je grote delen van het Krugerpark wil verkennen, is tenminste één overnachting in het park een aanrader.

Krugerpark Map

De meeste van deze reservaten liggen op een halfuur tot een uur rijden van de ingang van het Krugerpark. Zo kan je een verblijf in een van deze reservaten combineren met een dagje in het Krugerpark. Lekker van twee walletjes eten! Wij zouden zeggen: probeer beide een keer! Als je nog nooit op safari bent geweest, is het fijn om te beginnen met een georganiseerde safari.

Kruger Park, een van Afrika's meest bekende parken - safari-planner.comKruger Park Bezoeken- Alle tips voor de beste Safari! -


Er zijn dag- en nachtsafari's met gidsen in open voertuigen en verschillende wildernistochten. Je kunt ook kiezen voor een eco-tour van zo'n vijf dagen. Dan trek je door vrijwel heel het park in een 4WD met gids. De échte avonturiers gaan natuurlijk voor een wandelsafari. Je loopt dan in groepjes van maximaal acht personen en een gids door het park.

Deze wandelingen zijn erg populair. Het is dus belangrijk dat je op tijd boekt. Ga je toch liever zelf op pad? Het Krugerpark heeft een goed wegennet en is dus prima te verkennen met een gehuurd voertuig. De maximum snelheid bedraagt vijftig kilometer per uur, in de camps twintig kilometer per uur.

Krugerpark Map

Jazeker! Bij de omheinde ‘rest camps’ zijn restaurants, wc’s en vaak zelfs souvenirwinkeltjes aanwezig. Daarnaast zijn er picknickplekken door het park verspreid waar je toiletten en braaifaciliteiten vindt. Let op: deze zijn niet omheind. Het is veilig om op self-drive te gaan, zolang je de regels van het Krugerpark opvolgt.

Ja, vanaf een bepaalde leeftijd. Kinderen vanaf zes jaar mogen mee op georganiseerde jeepsafari’s en op wandelsafari’s zijn kinderen vanaf twaalf jaar welkom. Wat een self-drive betreft: het bestuur van het Krugerpark raadt aan om kinderen vanaf vijf jaar mee te nemen. Jonge kinderen houden urenlange ritten namelijk minder goed vol.

Een goed startpunt voor een self-drive met kinderen is de Crocodile Bridge Gate. De kans dat je vanaf deze ingang een hoop verschillende dieren ziet, is het grootst van alle ingangen. Daarmee krijg je de kids gelijk enthousiast! Ja dus! Verder laten we medische adviezen liever over aan de deskundigen.

Hoe Krugerpark Bezoeken

De redacteuren van Getaway Travel, de organisatie achter Zuid-Afrika. nl, verkenden de verschillende gebieden van het Krugerpark. Hun beste tips? “De budget accommodaties waren volgeboekt toen ik naar het Krugerpark ging. Daarom verbleef ik in een bungalowtje in Marloth Park, vlakbij de Crocodile Bridge Gate. Achteraf was ik daar enorm blij mee.

De natuur is daar totaal anders dan in de rest van Zuid-Afrika. Dit is 7x waarom je Limpopo niet mag overslaan!” “Als je écht de bush in wil duiken, overnacht dan met een tentje in het Tsendze Rustic Camp Site. Een camping zonder elektriciteit, winkels of restaurants. Helemaal back-to-basic, midden in de natuur van het noordelijke Kruger.” De beste reistijd voor het Krugerpark is de Zuid-Afrikaanse winter.

Temperaturen zijn er mild, er valt weinig regen en dieren zijn makkelijker te spotten omdat er weinig begroeiing is. Meer over de beste reistijd voor Zuid-Afrika? Om het hele Krugerpark kunnen zien heb je minstens twee weken nodig, maar veel bezoekers trekken er twee dagen voor uit. Zo krijg je een goede indruk van al het moois wat hier (in het zuiden) te zien is.

Krugerpark Zuid Afrika Kaart

Je bent bijna klaar om te gaan, maar bent bang dat je nog iets vergeet. We hebben nog aan een aantal punten voor je gedacht: Je mag alleen op self-drive als je huurauto gesloten is. hotels near kruger national park. Zelf met een open jeep door het park rijden is niet toegestaan. Draag neutrale kleuren en neem een warm vest mee.

Je mag eten alleen meenemen als je op self-drive gaat. Bedenk wel dat er slimme dieren als bavianen rondlopen: houd je deuren dus altijd op slot en eten uit het zicht als je de auto verlaat. Als je het Krugerpark met andere parken combineert, kan je een Wild Card aanschaffen.

We zijn niet allemaal professionele wildlifefotografen. Maar met deze 10 tips voor fotograferen op safari kom je met de mooiste kiekjes thuis! Johannesburg ligt op ongeveer 450 kilometer of vijf en een halfuur rijden vanaf de Crocodile Bridge Gate. De andere ingangen, Phalaborwa en Punda Maria liggen nog eens vijftig kilometer verder.

Krugerpark Weer

Er zijn negen ingangen. De Malelane en Crocodile Bridge Gates liggen aan de zuidkant van het park en zijn het gemakkelijkst te bereiken via de N4 vanuit Johannesburg. Phalaborwa en Punda Maria liggen iets noordelijker aan de westkant. De zuidelijke poorten liggen dichterbij de luchthaven, Kruger Mpumalanga International Airport. Deze luchthaven ligt in de buurt van Nelspruit; de grootste plaats in de buurt van het Krugerpark.

Vanuit Johannesburg gaan ook vluchten naar kleinere, omliggende steden zoals Phalaborwa en Hoedspruit. Veel reizigers laten het regelen van een rondreis door Zuid-Afrika over aan een reisorganisatie. Daar kunnen wij wel inkomen! Zoals je ziet komt er veel bij kijken. Gelukkig zijn er genoeg reisorganisaties die reizen naar ons favoriete land verzorgen.

De experts van Zuid-Afrika. nl hebben een overzicht gemaakt van de beste reisorganisaties voor je reis naar het Krugerpark. Het Krugerpark is een iconisch park in Zuid-Afrika. Je bent dus niet de eerste die ernaartoe reist! Een heleboel reizigers gingen je voor en kwamen terug met de mooiste safarifoto’s en tips.

Wat Kost Safari Krugerpark

Laat je inspireren! Op de website van Krugerpark vind je meer over de safari´s en andere praktische informatie. Fotocredits: July Edgly .

Het Kruger National Park is het oudste en meest bekende park in Zuid-Afrika. Daarnaast is het ook het grootste park. Het ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika tegen de grens met Mozambique aan. Met zo’n 20. 000 km² is dit niet een park wat je zomaar ‘eventjes’ ontdekt. Het is dan ook aan te raden om meerdere dagen het Krugerpark te verkennen.

De toenmalige president, Paul Kruger, besloot in 1898 een deel van het huidige Kruger National Park tot ‘verboden jachtgebied’ te verklaren en zorgde voor een omheining. Dit gebied is heden ten dage het zuiden van het Krugerpark, tussen de rivieren Sabie en Krokodil. Het werd in 1926 uitgeroepen tot het eerste National Park van Zuid-Afrika.

Hoe Krugerpark Bezoeken

Het Krugerpark heeft een grote verscheidenheid aan dieren die je hier kunt zien. Zo zijn er ongeveer 147 zoogdieren, 507 soorten vogels, 114 soorten reptielen, 49 soorten vissen en 34 soorten amfibieën. Daarnaast komt ook de bomenliefhebber aan zijn trekken: Er zijn ruim 336 verschillende soorten bomen in Kruger waaronder de baobab boom.

In Krugerpark kun je onder meer de Big Five spotten (buffels, neushoorns, leeuwen, olifanten en luipaarden). De dieren die je het meest kunt zien zijn de impala’s. Je zal merken dat je na twee dagen safari eigenlijk ‘geen impala meer kunt zien’. Ook is er een grote populatie olifanten en zebra’s in het park te vinden, net als de buffels.

Je hebt een grotere kans om witte neushoorns tegen te komen of leeuwen. Sowieso zijn katachtigen als een luipaard lastig te zien omdat ze zich meestal verschuilen nadat ze hun prooi hebben gevangen en zich in de zomer ook kunnen verstoppen in het hoge gras. Er zijn mensen die Kruger regelmatig bezoeken en nooit een luipaard hebben gezien.

Vakantiehuis Bij Krugerpark

De populatie dieren in het Krugerpark neemt af. Niet alleen door natuurlijke selectie, de wetten van de natuur gelden hier immers, maar ook door stroperij en de droogte die in Zuid-Afrika heerst. Er wordt alleen ingegrepen door mensen in het Krugerpark indien een dier door menselijk handelen gewond is geraakt of door menselijk handelen dreigt te sterven.

In de restcamps wordt door bezoekers bijgehouden welke dieren die dag gezien zijn. Op een landkaart kun je met een speldenknop in een bepaalde kleur aangeven waar je een dier hebt gezien. Ook de rangers doen dit. Maar dieren zijn bewegelijk, dus het geeft absoluut geen garantie of je op die plek deze dieren zelf ook zult gaan treffen.

Wel laat het zien in welke gebieden in Kruger bepaalde dieren te zien zijn. Hyena’s hebben de voorkeur voor bepaalde buizen die onder een weg door lopen als ‘schuilplaats’ gedurende de dag en daar zul je vaak in de vroege uren hyena's treffen. Overigens is de kaart ook niet geheel nauwkeurig omdat niet iedereen het verschil ziet tussen een cheetah en een luipaard of een zwarte en een witte neushoorn.

Krugerpark Safari

Over het algemeen is het in het noorden van Kruger rustiger dan in het zuiden van Kruger. Dat betekent niet dat er in het noorden geen of minder dieren te zien zijn. Ook het noorden is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je zal zien dat de vegetatie daar anders is dan in het zuiden.

Je kunt er zelf op uittrekken of je boekt een georganiseerde safari. Het beste ga je zo vroeg mogelijk op pad. Overdag zijn er namelijk aanzienlijk minder dieren te zien dan in de vroege ochtend of begin van de avond. De beste tijden voor safari's zijn dan ook vanaf zonsopgang tot ongeveer 09:00 en vanaf late namiddag tot ongeveer zonsondergang (maar de gates sluiten eerder!).

Navigation

Home

Latest Posts

National Kruger Park Accommodation

Published Jun 13, 21
12 min read